新竹 美學院 |無垠|

 

 
  • Free and Easy.
  • 住宅  Dwelling
  • 空間面積: 25坪
  • 風格定調: 美式鄉村
  • 主要建材: 木作、烤漆、超耐磨地板
 
  •    此案為中古屋翻修,打破既有受限之格局
  •    試圖體現衍伸的空間情境
  •    
  •    多數認知為複雜或點飾構成美式鄉村  
  •    本案針對其核心精神
  •    於視覺上及機能上
  •    營造出輕鬆多層次之感官體驗
  •  
  •     線性的純粹俐落  簡潔而優雅
  •  色階的純淨無瑕  舒服而自在
 
 

恭喜  此案榮獲 
2018  美國SPARK  Finalist 
















































The dwelling, as the subject of this residential interior design plan,was the 7-year pre-owned house.
Given the previous construction company establishing an eccentric layout that is visually oppressive,
the designer, therefore, proposed the open and extensive floor plan without altering the complete functions
required in the living room, dining room, master bedroom, study room, etc.
The adjustable layout, which can be either independent or connected, removes the original wall in the master bedroom.
That, the front public area, middle study room and back private area, rejuvenate the design definition and are interacted progressively.
The design principle, based on the house owner favoring the American country life style, has therefore brought into existence the house excellent in its functions and aesthetics.

 

The capacious living and dining room, at the first sight when coming in the house, come into our view.
The kitchen, previously located in the house center, is now adjoining the dining room, the design plan therefore improving the issue of the former limited master bedroom.
The public area is essentially embellished with the refreshing white, lake blue and wood floors.
The part of public area, simply placed the elegant and light-color sofa, converts into the living room instantaneously.
The cat playing with the reflected image from the mirror, which is furnished below the TV wall, is quite intriguing.
Adjacent to the living room, the poised wood dining table, along with the iron lightings, spawns the warm and elegant dining atmosphere.
The utilizations of ironworks, grey glass, glass sliding door, etc.
enhance the extensive space characteristics, of which the sight from the living to study room remains clear.
The study room, convertible to the gaming room when necessary, is decorated with the wooden grille ceiling that properly reduces the gaming noise.
The study room, moreover, is conveniently adjustable to the guest room.

 

It is of great challenge to finish this house design under the constraints of the limited budgets for the 25-ping space,
the proper renovations, and the reliable pipeline renewals.
The construction materials, therefore, have to be durable and wear-resistant that could spare more spaces for movable furniture,
which maintains highly the space adjustability.